Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

Pekný vidiecky dom po rek. Zlatá Idka - odporúčame!

214 990 €
Dohoda istá
Druh Predaj
Typ domu Rodinný dom
Rozloha 860 m2
Obec Zlatá Idka
Adresa Zlatá Idka
Izby 3

O nehnuteľnosti

Bývajte v Zlatej Idke - v krásnom a čistom prostredí,  v obci s bohatou históriou a rekreačnými možnosťami. 

Chcete mať viac súkromia vo Vašom novom bývaní ? Túžite dopriať svojim miláčikom viac hier na vlastnom pozemku?

Aj Vám sa páčia staré vidiecke domy?

Je pre Vás zaujímavé bývať  v nehnuteľnosti, ktorá je vzdialená od MČ Košice II. 15 min. cesty autom? 

Ak áno, tak tento dom je určený práve Vám -  Vitajte doma!

Licencovaný realitný maklér Alena Katonová a Atomia RK  Vám exkluzívne ponúka príjemné bývanie v samostatne stojacom vidieckom baníckom  rodinnom dome nachádzajúcom sa  v uličnej zástavbe tichej, bezpečnej, bezproblémovej  a malebnej obci ZLATÁ IDKA.

POZEMOK

Rodinný dom je postavený na rovinatom  pozemku s časťou svahovitého pozemku za domom. Prístup na pozemok je z dvoch strán - dvoch ulíc. Pozemok je oplotený a jeho výmera je 860 m2.  Pozemok a dom sa nachádza v intraviláne obce.  Na pozemku sa nachádzajú rodiace ovocné stromy, kry - jablone, maliny, egreše, ríbezle.  Pozemok je orientovaný na juh, je slnečný, priestranný a nie je tienený okolitými stavbami. Majitelia urobili terénne úpravy a zveľadili pozemok - viď foto.  Možnosť parkovania pred domom alebo vo dvore. Dom sa nachádza mimo hlavnej cesty, v tichej a slepej uličke. Prístupová cesta je asfaltová.

SIETE

Dom je napojený na plyn (zásobník plynu 600 m3), elektriku, obecný vodovod  a internet. Na odkanalizovanie domu slúži dostatočne veľká žumpa (10 m3). Vykurovanie je ústredné teplovodné s plechovými radiátormi. Vykurovací systém je celý chemicky vyčistený. V dielni je osadený  kotol na plyn Protherm a zásobník teplej vody na plyn a aj na elektriku. Rozvody kúrenia sú medené od hlavného rozvodu do obývacej izby, kúpeľne a časti kuchyne. Alternatívny zdroj vykurovania je vykurovanie drevom kachľovou pecou nachádzajúcou sa v obývacej izbe a v kuchyni. Kachľové pece nie sú závislé od dodávky elektriny, či plynu.  Dom  je napojený na elektriku, trojfázovú,  zásuvka na 230/400 V. Elektrické  hliníkové rozvody v dome sú skontrolované a postačujúce (nie je potrebné ich meniť). Nové rozvody vody a odpadu sú v novej kúpeľni a kuchyni. 

POPIS DOMU 

Rodinný dom sa nachádza mimo hlavnej cesty, v tichej lokalite. Vidiecky rodinný dom je dvojpodlažný,  má tri izby + príslušenstvo. Príslušenstvo tvorí: kúpeľňa s toaletou, kuchyňa, dielňa,  hospodárska časť. Dom je po čiastočnej rekonštrukcii realizovanej v čase a posledná zásadná rekonštrukcia sa realizovala v r. 2023. 

Úžitková plocha domu je  120 m2 + hospodárska časť  24 m2 + dreváreň.  

≈ Stavba - materiál stavby je kameň a tehla. Je to suchý dom, realizovala sa drenáž okolo domu.

≈ Krytina sedlovej strechy -  hrubý pozinkovaný plech, drevený krov a laťovanie je v dobrom stave a má ešte pred sebou určitú životnosť. 

≈ Okná -  okná sú repasované, drevené -  tradičné kastlíkové ( puzdrové).  V podkroví sú novšie drevené okná.  

≈ Steny a ich úprava - štukové omietky a maľba, v predsieni je drevený obklad. 

≈ Dvere - vonkajšie vstupné dvere sú drevené s presklením, vnútorné interiérové dvere sú pôvodné drevené s drevenými zárubňami.

≈ Schodisko - schody sú drevené.

≈ Podlahy - na 1.NP je betónová podlaha a nášľapná vrstva je v obývacej izbe plávajúca podlaha, v chodbe vinyl, v kuchyni - linoleum, v kúpeľni keramická dlažba. Strop je drevený, trámový.  Podlaha v podkroví je drevená palubová. 

≈ Kúpeľňa - novovybudovaná kúpeľňa, dodávateľ spol. Siko.   Nachádzajú sa v nej  vaňa so zástenou, umývadlo zabudované v skrinke, pákové batérie a sprchová hlavica zn. Ravak, toaleta. Obklady a dlažby zn. Laguna.

≈ Kuchyňa - v  kuchyni sa nachádza kvalitná pekná kuchynská linka na báze dreva vo vidieckom štýle. Je vyrobená stolárom na mieru, zástena je keramická.  Vybavenie kuchynskej linky  - granitový drez s pákovou batériou, vstavané spotrebiče -  plynová varná doska a elektrická rúra zn. Gorenje. Zásuvky majú dojazdy Hettich a závesné systémy Blum. V kuchyni je osadená pôvodná kachľová pec, ktorá spáje funkciu varenia, či pečenia s vykurovaním. Kachľová pec slúži na prípravu fantastických jedál, pretože vďaka ohňu má všetko unikátnu chuť. Kachľové pece vnášajú do domu jedinečnú atmosféru.  Vo Vašej novej kuchyni sa nemusíte báť, že sa po namáhavom celom dni ešte nabeháte...stačí pár krokov a všetko máte poruke na prípravu dobrej večere.

DISPOZÍCIA DOMU  

⇒  Nadzemné podlažie - (NP)  -   chodba, obývacia izba, kúpeľňa s toaletou, kuchyňa, schodisko do podkrovia. Z predsiene sa vchádza do obývacej izby, kúpeľne s toaletou, kuchyne a dreveným schodiskom sa dostanete do podkrovia. 

⇒  Podkrovie  - 2  izby - detská izba a spálňa s výstupom na loggiu, chodba s úložným priestorom.   

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Bezproblémoví susedia. Dom je bez tiarch. K dispozícii na kúpu ihneď. 

LOKALITA A OKOLIE 

Vyhľadávaná obec v lokalite Košice - okolie, vzdialená od MČ Košice II. - 20 km. Je to raj pre milovníkov prírody. S rodinou alebo s priateľmi sa viete počas celého roka oddať turistike, v lete cyklistike a hubárčeniu a v zime lyžovaniu a bežkovaniu. Len 6 km od Zlatej Idky sa nachádza  vyhľadávané horské stredisko Kojšovská hoľa. V obci sú novovybudované detské ihriská, multifunkčné ihrisko, veľké futbalové ihrisko. Do obce sa dopravíte autom alebo autobusom SAD. Počet obyvateľov obce je 402, obec bez neprispôsobivých občanov. Viac info o obci na obeczlataidka.sk. 

V tomto rodinnom dome  si každý nájde svoj priestor pre prácu, učenie ale aj oddych a relax.  V dome vládne príjemná atmosféra. Príďte sa o tom presvedčiť !

Páči sa Vám tento dom? Zavolajte  kedykoľvek  na t.č. 0907900717 alebo napíšte na alenkakatonova@gmail.com, pretože tu sa nachádza Váš domov. Ďakujem, dopočutia a dovidenia.

Ďakujem, dopočutia a dovidenia.

Cena nehnuteľnosti je uvedená vrátane sprostredkovateľskej provízie, ktorá v sebe zahŕňa kompletný servis a službu pre Vás spočívajúcu: v serióznom jednaní za jedným stolom o podmienkach a financovaní kúpy za účasti troch strán - predávajúceho, kupujúceho a nás, v príprave a podpise zmluvy o budúcej zmluve, v príprave a podpise kúpnej zmluvy, návhru na vklad kúpnych zmlúv a odovzdávacieho protokolu, v prípade potreby príprava splnomocnenia na zastupovanie vo veci predaja a kúpy, v nezávislom nájdení pre Vás najvhodnejšieho a najlacnejšieho hypotekárneho úveru z bánk pôsobiacich na našom trhu, dohodnutie a realizáciu obhliadky so súdnym znalcom, platby za overenie podpisov na kúpnych zmluvách u notára, platby za podanie štandardného návrhu kúpnych zmlúv na kataster, platby za podklady z katastra nehnuteľnosti potrebné k čerpaniu hypotekárneho úveru, účasť makléra na odovzdaní nehnuteľnosti a súčinnosť pri prepisovaní médií.  Využite našu pomoc pre Vás v zabezpečení finančných prostriedkov na kúpu bytu  našim nezávislým finančným poradcom. 

 
+

Vlastnosti nehnuteľnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Stav:
čiastočne prerobený
Celková plocha:
860 m2
Úžitková plocha:
164 m2
Plocha pozemku:
860 m2
Počet podlaží:
2
Počet izieb:
3
Balkón:
áno
Kúpeľňa:
vaňa
Počet kúpeľní:
1
Energetický certifikát:
nie
El. napätie:
230/400V
Parkovanie:
vlastné vyhradené
Voda:
verejný vodovod
Krb:
áno
Zariadenie:
čiastočne
Inžinierske siete:
áno
Kanalizácia:
žumpa
Plyn:
áno
Internet:
áno - wi-fi
Materiál:
iné
Zateplený objekt:
nie
Terasa:
nie
Vykurovanie:
vlastné - plyn

Hypotekárna kalkulačka